Τελευταία Νέα

Άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ» - Επίδειξη ισχύος από Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο

 


Ένοπλες Δυνάμεις: Δύναμη πυρός σε θάλασσα, στεριά και αέρα – Πλήθος στρατιωτικών ασκήσεων ανοιχτά του Καΐρου – Οι τρεις χώρες ενισχύουν την ήδη στενή στρατιωτική συνεργασία τους και την προσαρμογή των αμυντικών δυνατοτήτων σε νέες και ασύμμετρες απειλές.

Με το καθεστώς Ερντογάν να κλιμακώνει συνεχώς τις προκλήσεις και να απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα και με νέο Αττίλα την Κύπρο, ο Ελληνισμός προσπαθεί μέσω σημαντικών συμμαχιών να δημιουργήσει ασπίδα προστασίας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει διαμηνύσει ότι οι δραστηριότητες των τουρκικών ερευνητικών πλοίων θα συνεχιστούν, όχι μόνο στην ανατολική Μεσόγειο, όπου το Oruc Reis έχει σαρώσει ένα τεράστιο κομμάτι της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά θα συνεχιστούν και στην θαλάσσια περιοχή την οποία περιλαμβάνει η συμφωνία Αθήνας – Καϊρου για οριοθέτηση ΑΟΖ.

Τα τουρκικά νταηλίκια λοιπόν δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό και αδράνεια στην Αθήνα , που με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά σε εξοπλιστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και σε προσλήψεις προσωπικού, ενώ παράλληλα συνεχίζει την εκπαιδευτική δραστηριότητα των τριών Κλάδων.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει λογική κόπωση και τα στελέχη έχουν καταπονηθεί, στόχος της στρατιωτικής ηγεσίας είναι η Ελλάδα να δίνει δυναμικές απαντήσεις στις προκλήσεις των Τούρκων και παράλληλα να συνεχίζει την εκπαίδευση των πληρωμάτων συμμετέχοντας σε όσο το δυνατόν περισσότερες συμμαχικές ασκήσεις μπορεί.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου η μεγάλη διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 2020», με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Καΐρου. Πρόκειται για την άσκηση που προκαλεί νευρικό κλονισμό στον «σουλτάνο» Ερντογάν, ο οποίος βλέπει την πανίσχυρη Αίγυπτο να συνεργάζεται πλέον στενά σε όλους τους τομείς με τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.