Τελευταία Νέα

Πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης ο Βασίλης Κικίλιας – Κατάρρευση των υπουργών

Τους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης ανέδειξε η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.  Ξεχωρίζουν μόνο οι ισχυρές προσωπικότητες του Βασίλη Κικίλια και του Νίκου Δένδια, και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.


Όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα, αν και το μεγαλύτερο ποσοστό (28%) συγκεντρώνει η απάντηση «κανένας» στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καλύτερο υπουργό μέχρι τώρα, ο Βασίλης Κικίλιας φαίνεται να είναι ο πιο δημοφιλής (15%) από τους υπουργούς της κυβέρνησης.
Μετά τον Βασίλη Κικίλια, ακολουθούν οι Νίκος Δένδιας με 14%, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 10%, Κυριάκος Πιερρακάκης και Άδωνις Γεωργιάδης με 7%, Χρήστος Σταϊκούρας με 6% και Νίκος Παναγιωτόπουλος με 4%.

Οι δύο αυτοί οι υπουργοί έχουν στις πλάτες τους ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης και μέχρι αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός κρίνει ότι παρ όλες τις δύσκολες συνθήκες, αντεπεξέρχονται.

Ο Βασίλης Κικίλιας μάχεται απέναντι στην χειρότερη υγειονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Ο ελληνικός λαός κρίνει ότι οπότε αφέθηκε μόνος του και εισακούστηκαν οι προτάσεις του, η διαχείριση της πανδημίας ήταν επιτυχής. Όταν όμως οι απόψεις του δεν έγιναν αποδεκτές από την κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα με το άνοιγμα των συνόρων, η αποτυχία ήταν παταγώδης.

Η ίδια εικόνα και για τον Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι ο δεύτερος υπουργός που διασώζεται. Ο Νίκος Δένδιας αντιμετωπίζει την χειρότερη εθνική κρίση μετά το 1974. Και ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι η στάση του είναι ορθή και με κατεύθυνση την υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος. Η συμφωνίας με την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αποτελούν δικιά του πρωτοβουλία, παρά τις διαφωνίες που είχε  από το μέγαρο Μαξίμου. Ο ανελέητος πόλεμος που δέχεται από την Γερμανία, τόσο σε πολιτικό όσο και σε δημοσιογραφικό επίπεδο, κάνει τους Έλληνες να συσπειρώνονται στο πλευρό του. Η προσπάθεια να τον εκβιάσουν παρουσιάζοντας τον ως «πολεμοκάπηλο», έπεσε στο κενό κι αυτό οι έλληνες το αναγνωρίζουν.

Το τελεσίγραφο που απέστειλε πριν από λίγες ημέρες τόσο στην Ευρωπαΐκή Ένωση όσο και στο μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με την Αναγκαιότητα επιβολής σκληρών κυρώσεων στην Τουρκία στην επόμενη σύνοδο κορυφής, έπαιξε οπωσδήποτε ρόλο στην αποδοχή του από τους Έλληνες πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.