Τελευταία Νέα

Υπουργείο Μετανάστευσης: Ο διαγωνισμός που μετετράπη σε απευθείας ανάθεση εκατομμυρίων

 Ο διαγωνισμός μετετράπη σε απευθείας ανάθεση, με όφελος τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ για την εν λόγω εταιρεία


«Χρυσές» δουλειές μέσα στην κρίση του κορωνοϊού κατηγορείται πως κάνει η εταιρεία της συζύγου του Ηλία Πλασκοβίτη, του πάλαι ποτέ γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών την εποχή του  «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ και… κολλητού του Κώστα Σημίτη.

Σύμφωνα με έγγραφα που έφερε στο φως το Documento.gr, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου χρηματοδότησε την εταιρεία PLANET Α.Ε., της οποίας αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια είναι η Μάχη Καραγιάννη, σύζυγος του Ηλία Πλασκοβίτη, με το αστρονομικό ποσό των 5 εκατ. ευρώ -περίπου 6,2 εκατ. μαζί με τον ΦΠΑ- για συμβουλευτικές υπηρεσίες με σκοπό τη δημιουργία μεταναστευτικών δομών. Ειδικότερα, το υπουργείο Μετανάστευσης αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό για το έργο της «παροχής εξειδεικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για τις συμβάσεις κατασκευής δομών» στις 13 Οκτωβρίου.

Ένα μήνα μετά, στις 13 Νοεμβρίου, και μετά από συντόμευση της προθεσμίας υποβολής προσφορών η PLAΝΕΤ Α.Ε. εγκρίθηκε ως προσωρινή ανάδοχος του έργου. Πριν από πέντε ημέρες μάλιστα, αποφασίστηκε πως η εταιρεία αναλαμβάνει οριστικά το έργο. Οι ταχύτατες διαδικασίες με τις οποίες ανατέθηκε το έργο στην εταιρεία την οποία διευθύνει η σύζυγος του νυν συμβούλου της Τράπεζας της Ελλάδος, σε συνδυασμό με το αρκετά υψηλό κόστος, που δεν συναντάται συχνά σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, δημιουργούν οσμή σκανδάλου και υποψίες ότι η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου, μοιράζει αφειδώς ζεστό χρήμα σε ημετέρους, αν και το υπουργείο, είχε υποστηρίζει πως τα 6,2 εκατ. ευρώ του έργου δεν είναι η τελική αμοιβή, αλλά το ανώτατο ποσό που θα μπορούσε δυνητικά να δοθεί.

Προκαλεί εντύπωση

Σε κάθε περίπτωση, η ζέση την οποία επέδειξε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης στην ανάθεση του πανάκριβου έργου στην εταιρεία της συζύγου Πλασκοβίτη, προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Σημειωτέον, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών απασχολεί την επικαιρότητα, καθώς κατά το παρελθόν, μεταξύ πολλών άλλων, είχε βρεθεί και στο κάδρο των ευθυνών της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.