Τελευταία Νέα

Κορονοιός: Ταξίδια με ψηφιακό Travel Pass στα τηλέφωνα μας

 Η ιδέα να αποθηκεύονται τα ιατρικά μας αρχεία στα smartphones μας μπορεί να φαίνεται λίγο επικίνδυνη στην περίπτωση που διαρρεύσουν αυτά τα δεδομένα, αλλά η ιδέα φαίνεται πως θα γίνει πράξη από τον Δεκέμβριο. 

Πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρίες ανακοίνωσαν πως θα ξεκινήσουν να δέχονται ψηφιακά 'tranel pass', πιστοποιητικά υγείας δηλαδή τα οποία θα αποδεικνύουν πως ο επιβάτης δεν πάσχει από COVID-19.

Στο νέο αυτό μέτρο λαμβάνουν αρχικά μέρος οι Lufthansa, Swiss International Air Lines, Virgin Atlantic, United Airlines και Jet Blue. Οι επιβάτες θα μπορούν να κατεβάσουν το CommonPass πιστοποιητικό τους στο smartphone τους και θα το επιδεικνύουν στις αεροπορικές για να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν.

Αυτή τη στιγμή αρκετές χώρες δεν αποδέχονται ακόμα τουρίστες, ενώ μερικές επιτρέπουν πτήσεις για επαγγελματικούς λόγους, αλλά υποχρεώνουν τους επιβάτες να κάνουν test στην άφιξη και να μπαίνουν σε καραντίνα. Με τα ψηφιακά πάσα, οι αεροπορικές θέλουν να κάνουν πιο εύκολη και πιο αποδοτική τη διαδικασία, για να κινηθεί ξανά η βιομηχανία τους και ο τουρισμός.

Το πάσο αρχικά θα ισχύει για πτήσεις από Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Λονδίνο και Χονγκ Κόνγκ και έχει σχεδιαστεί ως ένα διεθνές στάνταρ για πιστοποίηση αρνητικών COVID-19 tests από το World Economic Forum και το Common Project.

Σύμφωνα με αυτούς τους φορείς, δεν είναι πρακτικό κάθε χώρα να έχει διαφορετικές μεθόδους πιστοποίησης, αφού πολλές φορές τα τεστ “καταγράφονται σε χαρτί από άγνωστα εργαστήρια σε ξένες γλώσσες που δεν καταλαβαίνουν αυτοί που τα ελέγχουν”. Το πάσο θα είναι “μία αξιόπιστη, γρήγορη και διατμηματική συνεργασία που χρειάζεται για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στα ταξίδια”, δήλωσε ο Christoph Wolff του WEF.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.