Τελευταία Νέα

Ο δήμος Αθηναίων ξόδεψε 820.000 ευρώ γιατί «τα περσινά φωτάκια ήταν κακής ποιότητας και κάηκαν»

 Εν καιρώ πανδημίας ο δήμος Αθηναίων ξόδεψε 820.000 ευρώ για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης την οποία μάλιστα οι πολίτες δεν μπορούν να χαρούν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Τι κι αν οι Αθηναίοι δεν είχαν φέτος περίσσευμα να αγοράσουν νέα στολίδια, ο Δήμος τους φρόντισε να τους μεταδώσει το πνεύμα των εορτών αγοράζοντας νέα λαμπάκια, μιας που τα περσινά, ναι εκείνα που έμοιαζαν με ιπτάμενους δίσκους που γύρισαν να πάρουν τον Ε.T. στο σπίτι… χάλασαν. Το κόστος για τον νέο στολισμό, ανήλθε σε 520.000 ευρώ, ενώ με 300.000 ευρώ θα πληρωθεί ο εργολάβος που τοποθέτησε τα στολίδια και τα νέα λαμπάκια, ο οποίος μάλιστα θα τα αφαιρέσει κιόλας μετά τις γιορτές, αφού ο Δήμος δεν έχει άτομα για να αναλάβουν αυτή την δουλειά.  

Στα παραπάνω, θα πρέπει κανείς να συνυπολογίσει τις περσινές εξαγγελίες του δημάρχου, όταν παρέδιδε τους δρόμους της πόλης σε ιδιωτικές εταιρείες για τον στολισμό, υποστηρίζοντας πως οι δωρεές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας θα «απαλλάξουν τον δήμο από έξοδο 2 εκατ. ευρώ».

«Να σας πω ότι και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν κάνει το ίδιο. Η Μαδρίτη τριπλασίασε τον προϋπολογισμό για τα φώτα, ακριβώς επειδή σε αυτά τα Χριστούγεννα, κανείς δήμος σε όλη την Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω» δικαιολογήθηκε αρχικά ο Κ. Μπακογιάννης την Κυριακή, κληθείς να απαντήσει για τις παραπάνω αποφάσεις στην κρατική τηλεόραση, συμπληρώνοντας πως «όλοι μας θέλουμε μία κάποιας μορφής ψυχολογική ανάταση».

Ακόμα πιο εξοργιστικά, ο ίδιος υποστήριξε πως τα λαμπάκια της οδού Πανεπιστημίου και αλλού από την περσινή χρονιά ήταν κακής ποιότητας με αποτέλεσμα να καούν και να θέλουν αλλαγή, επικαλούμενος μάλιστα σχεδιασμό για τον φωτισμό γειτονιών, το οποίο ακολούθως αποδόμησε ο ίδιος.

«Αναγκαστήκαμε να προμηθευτούμε νέα. Τα συγκεκριμένα στην Πανεπιστημίου όπως και στη Σταδίου, δυστυχώς, δεν άντεξαν. Πολλά καήκανε δεν ήταν καλής ποιότητας» δήλωσε περιχαρής ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στην εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.