Τελευταία Νέα

Προβάλουν σαν κρατική επιχορήγηση στους δήμους... λεφτά που ήδη έχουν οι Δήμοι

 Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση ανακοινώνει κάποια ευεργετικά μέτρα που ήδη ισχύουν, για να καλύψει τη νομοθετική ανεπάρκεια της και την υστέρηση σε κάποιους τομείς, προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες.

Όμως η τακτική αυτή, που έχει γίνει πλέον γνωστή πρέπει να έχει κάποια όρια.

Μόλις προχθές η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία είναι και τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος, αποκάλυψε ότι η γενναία ενίσχυση των δήμων που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών γίνεται με χρήματα των ίδιων των δήμων!

Η δήλωσή της δεν είναι μακροσκελής, αλλά τα λέει όλα. Και κυρίως αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο παραμυθιάζουν τον κοσμάκη και κάνουν… μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

Ιδού τι ακριβώς λέει η κυρία Λιακούλη:

«Λίγες ημέρες πριν ο κ. Θεοδωρικάκος υποσχέθηκε με βαρυσήμαντο δελτίο Τύπου του ‘επιπλέον’ ενίσχυση 85.000.000 ευρώ στους δήμους!

Όλοι, δικαίως, πιστέψαμε πως θα ‘βρέξει λεφτά’ από αυτόν τον απρόσμενο χριστουγεννιάτικο μποναμά του κ. υπουργού…

Τρεις μέρες αργότερα, όταν εκδόθηκε η σχετική απόφαση, τελικά αποδείχθηκε ότι τα λεφτά αυτά ανήκαν… ήδη στους δήμους και προήλθαν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων, που τηρούνται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Δηλαδή, διαφήμισαν σαν επιχορήγηση τα λεφτά που ήδη έχουν οι δήμοι, από τις τακτικές κατανομές και τις οριζόντιες δράσεις!

Είναι σαν να έταξε δώρα ο Αγιος Βασίλης, αλλά στο τέλος να τα αγόρασε με… τα λεφτά από τον κουμπαρά των παιδιών.

Αυτά ζούμε…

Ούτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων δεν μπορεί κανείς να πιστέψει, με τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου για τους ΟΤΑ, που δεν λένε να σταματήσουν…»

Τέτοια αγωνία επικρατεί εν όψει ανασχηματισμού;


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.