Τελευταία Νέα

Όταν ο Χαρδαλιάς υποστήριζε ότι 'υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες' οι καταγγελίες υγειονομικών για τον εμβολιασμό κυβερνητικών

 Μόλις πριν μια μέρα και πριν η κυβέρνηση αποφασίσει να «μαζέψει» τους εμβολισμούς δεκάδων στελεχών της κατά προτεραιότητα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Χαρδαλιάς είχε κληθεί να απαντήσει για την καταγγελία των υγειονομικών ότι στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» ακυρώθηκαν προγραμματισμένοι εμβολιασμοί γιατρών για να εμβολιαστούν κυβερνητικά στελέχη. 

Ο Ν. Χαρδαλιάς είχε υποστηρίξει ότι τέτοιου είδους καταγγελίες υπηρετούν «άλλες σκοπιμότητες» ειρωνευόμενος όσα έλεγε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) τα οποία απ' ότι αποδείχθηκε μια μέρα μετά αποτελούν γεγονότα. Με επιστολή της ΟΕΝΓΕ καλεί τον Ν. Χαρδαλιά στην επόμενη ενημέρωση να απαντήσει αν δόθηκε όντως προτεραιότητα και ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι κυβερνητικοί παράγοντες και ποιες ακριβώς είναι οι τόσο πολύτιμες ιδιότητές τους.

Κληθείς να απαντήσει για την καταγγελία ότι χθες ακυρώθηκαν προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών για να εμβολιαστούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα «Σωτηρία», κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε χαρακτηριστικά ότι οι καταγγελίες «εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και όχι την ίδια την αλήθεια».

Με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να κρατά άλλη στάση και να παραδέχθηκε πως «η καθυστέρηση που σημειώθηκε οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά» έσπευσε ωστόσο νατονίσει πως «το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου» και πως «ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Μόλις μια ημέρα μετά, με πρωτοβουλία Μητσοτάκη όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές διαρροές η κυβέρνηση μαζεύει τον προτεραιοποιημένο εμβολιασμό των στελεχών της. Έτσι, η Ομοσπονδία των Γιατρών που έκανε χθες την σχετική καταγγελία έρχεται με ανακοίνωση της να θέσει στον Ν. Χαρδαλιά κάποια κρίσιμα ερωτήματα:

Προκαλούμε τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη να μας απαντήσει στην επόμενη επίσημη ενημέρωση.

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι δόθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» προτεραιότητα στον εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών και αξιωματούχων του στρατού και όχι στους υγειονομικούς;

  • Δόθηκε ή όχι «άνωθεν» εντολή να αναβληθεί ο εμβολιασμός των συναδέλφων επειδή δεν έφταναν τα εμβόλια για να εμβολιαστούν «οι επίσημοι»;
  • Εμβολιάζονταν ή όχι οι υγειονομικοί σε διαφορετικό χώρο από αυτό των «επισήμων»; Δηλαδή αλλού οι πληβείοι και αλλού οι πατρίκιοι.
  • Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι στην παράσταση διαμαρτυρίας των συναδέλφων στη διοίκηση του νοσοκομείου, ο διοικητής είπε ότι ο εμβολιασμός αναβάλλεται επ’ αόριστον και μόνο κάτω από την κατακραυγή και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα αναγκάστηκαν να εξασφαλίσουν επιπλέον δόσεις για να εμβολιαστούν σήμερα οι συνάδελφοι που δεν εμβολιάστηκαν χθες;

Ρητορικά ερωτήματα. Άλλωστε μετά τις «διαψεύσεις» (ουσιαστικά επιβεβαιώσεις) των καταγγελιών από τον κ. Χαρδαλιά, ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας προσπαθώντας κι αυτός ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε βραδινό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού ομολόγησε επί λέξει: «η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών έχει εγκρίνει τον εμβολιασμό κάποιων κυβερνητικών παραγόντων προς χάριν της συνέχειας του κράτους».

Οπότε, ας θέσουμε ακόμα ένα ρητορικό ερώτημα.

Ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι κυβερνητικοί παράγοντες και ποιες ακριβώς είναι οι τόσο πολύτιμες ιδιότητές τους, που επιβάλλεται να εμβολιαστούν εκτός σειράς πριν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και πριν τους υγειονομικούς γιατί σε διαφορετική περίπτωση διακυβεύεται η «συνέχεια του κράτους»;

Ότι δε δίνουν δεκάρα τσακιστή για την υγεία μας το έχουμε καταλάβει. Ότι άλλες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και όχι η προστασία της υγείας του λαού μας και αυτό το έχουμε καταλάβει. Αυτό που ίσως δεν έχει καταλάβει η κυβέρνηση είναι ότι οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι. Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε αντιλαϊκό τους βήμα.

ΥΓ1: Άλλο ο αρχικός συμβολικός εμβολιασμός της ΠτΔ, του ΠΘ και των πολιτικών αρχηγών και άλλο οι κυβερνητικοί παράγοντες που έσπευσαν κατά δεκάδες να εμβολιαστούν, πρώτοι-πρώτοι, πριν από τους υγειονομικούς και πριν τις ευπαθείς ομάδες.

ΥΓ2: Άλλωστε σήμερα 30/12/20 με παρέμβασή της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως μπαίνει τέλος στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών, επιβεβαιώνοντας έτσι πανηγυρικά τις σχετικές καταγγελίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.