Τελευταία Νέα

Βρετανία: Όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες, δεν θα κάνουν το εμβόλιο της Pfizer

 Αναφυλαξία παρουσίασαν δυο γιατροί που έκαναν στο εμβόλιο της Pfizer στη Βρετανία, με αποτέλεσμα το υπουργείο Υγείας της χώρας να ενημερώσει με έκτακτη ανακοίνωση ότι δεν πρέπει να εμβολιάζονται όσοι έχουν ιστορικό σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης σε φάρμακα ή τροφές.

Οι δύο γιατροί που παρουσίασαν έντονη αλλεργική αντίδραση είχαν τόσο σοβαρή αλλεργία, που έφεραν πάντα μαζί τους ένεση αδρεναλίνης (όπως π.χ. πρέπει να φέρουν πάντα μαζί τους και όσοι έχουν αλλεργία στο τσίμπημα της μέλισσας). 

Και οι δύο εμβολιασθέντες είναι καλά, όμως επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση ότι το εμβόλιο πρέπει να γίνεται σε ιατρική μονάδα και πλέον επιβάλλεται σε όλους τους χώρους όπου γίνονται εμβολιασμοί, να υπάρχει συσκευή ανάνηψης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας αναφέρει συγκεκριμένα: «Κάθε άτομο με ιστορικό σημαντικής αλλεργικής αντίδρασης σε εμβόλιο, φάρμακο ή τροφή (όπως προηγούμενο ιστορικό αντίδρασης αναφυλαξίας ή εκείνοι στους οποίους έχει συσταθεί να φέρουν μαζί τους αδρεναλίνη) δεν πρέπει να λάβει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. 

Οι συσκευές ανάνηψης πρέπει να είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για όλους τους εμβολιασμούς. Ο εμβολιασμός πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν συσκευές ανάνηψης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.