Τελευταία Νέα

Απροσδιόριστες δαπάνες προβολής 4.700.000 € υπέγραψε ο κ. Πέτσας μια μέρα πριν φύγει..

Επιπλέον  4.700.000 ευρώ  για απροσδιόριστες επικοινωνιακές ανάγκες προβολής υπέγραψε ο Στέλιος Πέτσας, λίγο πριν κλείσει την πόρτα πίσω του, στο γραφείο με την ταμπέλα «Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ».


Κι έτσι, θα μείνει τελικά στην ιστορία ως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που μοίρασε τα περισσότερα χρήματα, χωρίς φειδώ αλλά και χωρίς κριτήρια, εν μέσω της σφοδρότερης οικονομικής κρίσης που έχει γνωρίσει η χώρα μας λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. 
Οι συγκεκριμένες δαπάνες, αναρτήθηκαν στην ”Διαύγεια” στις 4 Ιανουαρίου, δηλαδή ακριβώς την ημέρα κατά την οποία ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, έκανε την πρώτη ανακοίνωση από τη νέα του θέση, που δεν ήταν άλλη από τις αποφάσεις του πρωθυπουργού για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Λίγους μήνες, λοιπόν, μετά την περίφημη πλέον «λίστα Πέτσα», μέσω της οποίας μοιράστηκαν με τον πλέον αδιαφανή τρόπο 20.000.000 ευρώ ακόμη και σε ανύπαρκτα Μέσα Ενημέρωσης και τα 2.000.000 ευρώ που δόθηκαν ειδικά σε κανάλια για μηνύματα που αφορούσαν στον κορωνοϊό αλλά και μια ανάσα πριν το μοίρασμα ακόμη 18.500.000 ευρώ, για την προβολή του προγράμματος εμβολιασμών, έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο ακόμη 4.700.000 ευρώ, τα οποία θα μοιραστούν κυρίως μέσω περιφερειών, δήμων και διευθύνσεων υπουργείων.

Από τα προγράμματα επικοινωνιακής προβολής που αναρτήθηκαν, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί αυτό που αφορά στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, το οποίο θα λάβει περίπου 1.000.000 ευρώ. Είναι αδύνατον να σκεφτούμε, τι ακριβώς θα διαφημίσει το συγκεκριμένο ίδρυμα με τόσα χρήματα, απλά ελπίζουμε μία εξήγηση έστω και… παράλογη να επιχειρηθεί.

Επίσης, για τις Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Ε.Π., της περιφέρειας Θεσσαλίας, Κρήτης και Δυτικής Ελλάδος, ο Στέλιος Πέτσας ενεκρινε κονδύλια για προγράμματα επικοινωνιακής προβολής για το έτος 2021, ύψους 520.000 ευρώ, 325.000 ευρώ και 243.000 ευρώ αντίστοιχα. Παράλληλα, για τους Δήμους Πάρου, Αρταίων αλλά και για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενέκρινε κονδύλια ύψους 81.587 ευρώ, 254.688 ευρώ και 1.990.600 ευρώ αντίστοιχα. Φυσικά, το γεγονός πως τόσο μεγάλα ποσά για επικοινωνιακή προβολή κατευθύνονται σε Δήμους και Περιφέρειες, μπορεί και να μεταφέρει ένα… προεκλογικό αεράκι στον ορίζοντα.

Τέλος, σε δύο διαφορετικές υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης θα κατευθυνθούν συνολικά 147.000 ευρώ, ενώ ένα μικρό ποσό της τάξης των 74.000 θα λάβει και η ειδική γραμματεία διαχείρισης χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.