Τελευταία Νέα

Σε ποιες Περιφέρειες ο ΟΑΕΔ επιδοτεί 7.000 θέσεις εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω

 Νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 7.000 ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.


Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο κύκλους. Ο πρώτος αφορά 5.000 θέσεις εργασίας και η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.

Ο επόμενος κύκλος θα προκηρυχθεί 4 μήνες μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων του πρώτου, μέχρι να εξαντληθεί ο συνολικός προϋπολογισμός που ανέρχεται στα 44.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

473 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας έως 49 ετών,

568 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω,

615 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους και

710 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.