Τελευταία Νέα

Το τέλος του Adobe Flash

 Ένα από τα πιο δημοφιλή plug-ins, με ιδιαίτερα ευρεία χρήση στο Διαδίκτυο, το Adobe Flash Player, σταμάτησε να υποστηρίζεται επίσημα στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Το Flash Player ήταν ο γρηγορότερος και πιο απλός τρόπος για streaming video και παιχνίδια τις πρώτες ημέρες του Internet. Έγινε διαθέσιμο για πρώτη φορά το 1996 και επέτρεπε στους δημιουργούς να μοιράζονται μέσω dial-up συνδέσεων το περιεχόμενο που ήθελαν.

Η χρήση του μειώθηκε απότομα, έπειτα από πολλαπλά προβλήματα ασφαλείας που προέκυψαν, ενώ παράλληλα το Flash δεν είναι κατάλληλο για οθόνες αφής. Πολλές εταιρείες απέσυραν την υποστήριξή τους τα τελευταία χρόνια, με το τελειωτικό χτύπημα να έρχεται το 2014, όταν παρουσιάστηκε το HTML5 και παρείχε λειτουργίες όμοιες με του Flash, χωρίς όμως να απαιτεί εγκατάσταση κάποιου plug-in.

Η χρήση των Flash sites έπεσε κατακόρυφα, ενώ μεγάλες εταιρείες, όπως το YouTube, το Facebook και το Netflix σταμάτησαν να το χρησιμοποιούν το 2017. Η ίδια η Adobe ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την υποστήριξη το 2020, όπως και έγινε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.