Τελευταία Νέα

Κομματικό στέλεχος εννοούσε τελικά πως θα έβαζε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης σαν project manager για τις εκκρεμείς συντάξεις του ΕΦΚΑ

 Ένα κομματικό στέλεχος εννοούσε τελικά ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, όταν τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωνε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον ορισμό ενός «project manager» για να αντιμετωπίσει τον τριπλασιασμό των εκκρεμών συντάξεων επί ημερών της κυβέρνησής του, ανακοινώνοντας ένα από τα κομματικά στελέχη που είχε προωθηθεί το 2016 ως συντονιστής ομάδων εργασίας του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.


Τον οικονομολόγο Μιχάλη Κεφαλογιάννη ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης για τη θέση του επικεφαλής Project manager στον ΕΦΚΑ, ώστε να αντιμετωπίσει την ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όπου οι εκκρεμείς συντάξεις υπερτριπλασιάστηκαν.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης είναι ένα από τα κομματικά στελέχη που πίσω στο 2016, μαζί με μερικά πρόσωπα που προέκυψαν τότε από το λεγόμενο «μητρώο στελεχών» ανέλαβε συντονιστής της ομάδαςα εργασίας για τις Επενδύσεις και τη Ρευστότητα, προετοιμάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Για την ιστορία, από τα 35 στελέχη που απαρτίζανε τότε την ευρεία ομάδα συντονιστών που είχε ορίσει ο Κωστής Χατζηδάκης για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος, ο Μ. Κεφαλογιάννης ήταν από τους τελευταίους που δεν είχαν λάβει μέχρι σήμερα κάποια κυβερνητική ή διοικητική θέση. Συγκεκριμένα, μεταξύ αυτών, βρίσκονταν ονόματα όπως του σημερινού γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριου Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, η επικεφαλής του Marketing Greece, Ιωάννα Δρέττα, ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργος Δριτσάκος, ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, Πύρρος Παπαδημητρίου, ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κτηματολογίου, Στέφανος Κοτσώλης και σειρά άλλων στελεχών που έχουν ήδη διοριστεί.

Έτσι, το απόγευμα της Τρίτης, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, συγκροτείται ομάδα έργου, (με βάση τις προβλέψεις του νόμου 3144/2003), με επικεφαλής project manager, με αποστολή την ταχύτερη απονομή των συντάξεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ώρες πριν τις σημερινές ανακοινώσεις, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων ξεγύμνωσε το αφήγημα του Κωστή Χατζηδάκη για την ανάγκη ορισμού project manager, ή με απλά λόγια ιδιώτη στον ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις. Στην ανακοίνωσή τους, οι υπάλληλοι των ασφαλιστικών ταμείων τονίζουν μεταξύ άλλων πως τα προβλήματα στον ΕΦΚΑ αφορούν από τη μία τα πολλά υψηλόβαθμα στελέχη που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση σε διάφορες θέσεις, και από την άλλη, πως οι συνταξιοδοτήσεις του 2020, αλλά και αυτές του έτους που διανύουμε, έχουν οδηγήσει σε δραματική υποστελέχωση του ΕΦΚΑ. Παράλληλα, τονίζουν ακόμα πως μεγάλο μέρος των εργαζόμενων στον e-ΕΦΚΑ δεν έχουν τις απαραίτητες τεχνολογικές γνώσεις και έρχονται αντιμέτωποι με «τρισάθλιες συνθήκες και χωρίς στοιχειώδη μέσα», καθώς και πως οι αλλεπάλληλες ενοποιήσεις τμημάτων έχουν αποδιοργανώσει την υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.