Τελευταία Νέα

Το WhatsApp πλέον θα μοιράζεται τα δεδομένα χρηστών με το Facebook

 To WhatsApp, η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων της Facebook, ενημέρωσε τους όρους της πολιτικής του, ζητώντας από τους χρήστες να τους δεχτούν μέσω ειδοποίησης που λαμβάνουν σταδιακά σε όλο τον κόσμο. Οι όροι αναφέρουν ότι η υπηρεσία πλέον θα μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών της με τις άλλες εταιρείες της Facebook.


Ενώ οι χρήστες μπορούσαν να επιλέξουν να μην μοιράζονται τα δεδομένα τους, ξεκινώντας από τις 8 Φεβρουαρίου, αυτό πλέον δεν θα είναι εφικτό, καθώς θα είναι προαπαιτούμενο για τη χρήση της εφαρμογής.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται από την εφαρμογή αφορούν στην τοποθεσία του χρήστη, διευθύνσεις IP, μοντέλο τηλεφώνου, έκδοση λογισμικού, επίπεδα μπαταρίας, ισχύ σήματος, στον browser που χρησιμοποιεί ο χρήστης, το δίκτυο, τον πάροχο, τη γλώσσα, τη ζώνη ώρας, ακόμα και τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες που αφορούν σε συγκεκριμένα στοιχεία των χρηστών και των παραληπτών, την κατάσταση (status) του χρήστη, τη φωτογραφία προφίλ, τελευταία φορά που ήταν online, κλπ.Στην εφαρμογή προστέθηκε και νέα καρτέλα που ονομάζεται "Δεδομένα Συναλλαγών και Πληρωμών", όπου αναφέρεται ότι η υπηρεσία θα επεξεργάζεται περαιτέρω πληροφορίες για όσους πραγματοποιούν πληρωμές, μέσω της εφαρμογής.
 

Στους όρους αναφέρεται ότι τα δεδομένα που συλλέγουν είναι για στατιστικούς λόγους. Τα παραπάνω ισχύουν σε πλήρη έκταση για τον υπόλοιπο κόσμο εκτός Ευρώπης. Στην Ευρώπη, οι όροι καλύπτουν πολύ λιγότερα σημεία, αφού υπάρχει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων και έτσι δεν μπορεί το Facebook να μοιραστεί τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών με τρίτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.