Τελευταία Νέα

«Φωτιά» έβαλαν στη Βουλή οι καταγγελίες για άγριο προπηλακισμό της Σακοράφα

Έξω από τη ΓΑΔΑ στο πλευρό των προσαχθέντων από το φοιτητικό συλλαλητήριο βρέθηκε η Βουλευτής του ΜέΡΑ25 και αντιπρόεδρος της Βουλής, Σοφία Σακοράφα. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το κόμμα, δέχθηκε άγριο προπηλακισμό από άνδρες των ΜΑΤ όταν παρενέβη σε επίθεση της αστυνομίας στους συγκεντρωμένους. «Έπεσαν πάνω της με τις ασπίδες και δεν θέλω να σκεφτώ πως φέρονται στα παιδιά που διαδηλώνουν» είπε περιγράφοντας το περιστατικό η Φωτεινή Μπακαδήμα στη βουλή.


Η καταγγελία προπηλακισμού της Σοφίας Σακοράφα ήρθε στη Βουλή. Η απάντηση Οικονόμου. 

Εξηγήσεις για το καταγγελθέν περιστατικό του προπηλακισμού της αντιπροέδρου της Βουλής, Σοφίας Σακοράφα, από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε ψευδείς τις καταγγελίες ότι υπήρξε βιαιοπραγία κατά της κυρίας Σακοράφα. Στη συνέχεια, όμως, παραδέχτηκε ότι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ απώθησαν την κυρία Σακοράφα στη ΓΑΔΑ μαζί με άλλους πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την προσαγωγή 52 ατόμων από τα επεισόδια στα Προπύλαια. «Απωθήθηκε χωρίς να γίνει αντιληπτή δεδομένου ότι φορούσε μάσκα» είπε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στην κυρία Σακοράφα αλλά υπογράμμισε ότι τα γεγονότα έγιναν από αστυνομικούς οι οποίοι δεν έφεραν γκλομπ και ασπίδες. Ταυτόχρονα ο κ. Οικονόμου ζήτησε από τους βουλευτές να μη στηρίζουν «κινήσεις εξτρεμιστών».

Διακομματικές αντιδράσεις για την αναίτια σύλληψη φωτορεπόρτερ

Απαντώντας ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κλέων Γρηγοριάδης τόνισε ότι η κυρία Σακοράφα δεν απωθήθηκε αλλά προπηλακίστηκε άγρια. Μάλιστα διέψευσε τον ισχυρισμό ότι οι αστυνομικοί δεν έφεραν ασπίδες. Συμπλήρωσε, όμως, ότι ακόμη και αν δεχθεί κανείς ότι ισχύει η εκδοχή του κ. Οικονόμου δεν είναι δυνατόν να γίνεται αποδεκτό η αστυνομία να απωθεί βουλευτές.

Την ίδια ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, και του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, άσκησαν σκληρή κριτική στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την σύλληψη φωτορεπόρτερ οι οποίοι απαθανάτιζαν τη δράση διαδηλωτών και αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων




 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.