Τελευταία Νέα

Και νέα απευθείας ανάθεση της Περιφέρειας Αττικής σε εταιρεία real estate Καρυπίδη για… μάσκες αυτή τη φορά (video)

Άρωμα…σκανάλου φαίνεται πως έχει η ανάθεση από την Περιφέρεια Αττικής, στην εταιρεία Amani Swiss, συμφερόντων Καρυπίδη, για προμήθεια Rapid Test.Σύμφωνα με το sdna, υπάρχει και νέα σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής με εταιρεία Καρυπίδη για μάσκες, που εγείρει ερωτήματα για τη «σχέση» που έχει δημιουργηθεί. Η υπόθεση με τα υπερκοστολογμηένα rapid tests ήταν μόνο η… αρχή.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, υπάρχει ακόμα μία σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής με εταιρεία του προέδρου της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρου Καρυπίδη. Αυτή η συμφωνία αφορά μάσκες και «έκλεισε» στα 226.628 ευρώ, τον περασμένο Απρίλιο. Βέβαια, αυτό είναι μόνο το μπροστινό κομμάτι του νομίσματος. Όπως αναφέρεται, η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η Ocean8AE, εδρεύει στην Νάουσα και το βασικό της αντικείμενο είναι ο χώρος του real estate και το εμπόριο μηχανημάτων. Ο διαγωνισμός ήταν ξανά «κλειστός» και η Περιφέρεια κάλεσε την Ocean8 και άλλη μία εταιρεία για την προμήθεια 300.000 μασκών έναντι του ποσού των 300.000 ευρώ.

Η δεύτερη εταιρεία δεν κατέθεσε καν προσφορά

Ωστόσο, όπως προέκυψε, η δεύτερη εταιρεία, η Bee Group, δεν κατέθεσε καν προσφορά και ο διαγωνισμός «κατέληξε»… αυτόματα στην Ocean8 για το ποσό των 226.628 ευρώ. Με απλά μαθηματικά, η μία μάσκα κοστολογείται 75 λεπτά με βάση το συγκεκριμένο deal.

Η ανάθεση από την Περιφέρεια Αττικής επικυρώθηκε στις 7 Απριλίου, ενώ λίγες μέρες μετά, στις 10 Απριλίου, η εταιρεία συμφερόντων του Θόδωρου Καρυπίδη προσθέτει όρους στο καταστατικό της, ώστε να έχει δικαίωμα να εμπορεύεται φαρμακευτικό υλικό. «Έχουμε πλέον μία φάμπρικα απευθείας αναθέσεων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κατσικάρης στο ρεπορτάζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.