Τελευταία Νέα

Καθίζηση της Ελλάδας στη διαχείριση της πανδημίας - Κοντά στις τελευταίες της Ευρώπης (πίνακας)

Στις ευρωπαϊκές χώρες με τα χειρότερα αποτελέσματα στη διαχείριση της πανδημίας κατατάσσεται πλέον η Ελλάδα, υποχωρώντας τον Μάρτιο κατά 20 θέσεις, στη σχετική μηνιαία κατάταξη του πρακτορείου Bloomberg.Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 40η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες και στην 17η ανάμεσα σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, που αξιολογούνται μηνιαία από το Bloomberg, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας. Για την κατάταξη αυτή το Bloomberg αξιολογεί πλήθος επιμέρους οικονομικών και υγειονομικών δεικτών (θετικότητας, θανάτων, εμβολίων κλπ), ώστε να καταλήξει σε συμπεράσματα για το πόσο ανθεκτικές είναι οι χώρες στην επέλαση του ιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα βρίσκεται κάτω και από την Ιταλία, υστερεί σημαντικά της Τουρκίας, είναι σε καλύτερη θέση στην Ευρώπη, μόνο από την Ρουμανία, την Πολωνία και την Τσεχία, ενώ υποχώρησε σε ένα μήνα περισσότερο από κάθε άλλη χώρα.  

Μόλις τον προηγούμενο μήνα η Ελλάδα ήταν 20η ανάμεσα σε 53 χώρες και 5η ανάμεσα σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, σε αντίστοιχη αξιολόγηση του Bloomberg. Κατά την εν λόγω αξιολόγηση, θεαματική άνοδος παρουσιάζεται από το Ισραήλ αφού ανεβαίνει κατά 9 θέσεις στην κλίμακα και βρίσκεται 5ο στην κατάταξη, λόγω του υψηλότερου ποσοστού εμβολιασμών που έχουν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως σε χώρα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ που ακολουθούν μετά το Ισραήλ βελτιώθηκαν ραγδαία στην κατάταξη αυτού του μήνα, σύμφωνα με την κατάταξη του Bloomberg.

pinakas

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.