Τελευταία Νέα

Η Λέσβος γύρισε την πλάτη σε Μηταράκη-Γιόχανσον – Μουτζούρης: «Καθρεφτάκια για ιθαγενείς» η χρηματοδότηση

 Για άλλη μια φορά «έσπασαν τα μούτρα τους» τα κέντρα που σχεδιάζουν να μετατρέψουν τα νησιά μας σε αποθήκες λαθρομεταναστών και προσφύγων.


Η κοινωνία της Λέσβου γύρισε την πλάτη σήμερα στον… υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και την γνωστή για τις δικαιωματικές θέσεις της και αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον. Που κατέφθασαν στο ταλαιπωρημένο νησί αποφασισμένοι να το γεμίσουν… ανοιχτές δομές!

Την αντίθεσή τους σε κάθε σχεδιασμό περί υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο επανέλαβαν τη Δευτέρα οι πολίτες στη Λέσβο εν όψει της άφιξης στο νησί της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ύλβα Γιόχανσον και του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη. Έξω από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τον κόσμο να ζητά και πάλι την αποσυμφόρηση του νησιού.

«Πρέπει να φύγουν από το νησί. Το νησί να γίνει ξανά δικό μας. Να μη γίνει ένα νησί έξω από τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα νησί που θα μετατραπεί σε τάφο και για εμάς και για τους αλλοδαπούς», λέει ένας κάτοικος της Μυτιλήνης.

Έξω από την Περιφέρεια Αιγαίου στη Μυτιλήνη οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, να μην συναντιέται με τους… αρμόδιους, καθώς όπως δήλωσε οι αποφάσεις έχουν παρθεί. Ενώ χαρακτήρισε «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» τα 155 εκ. ευρώ χρηματοδότηση σε Λέσβο και Χίο, για τη δημιουργία νέων δομών.

Μάλιστα «ηχηρό χαστούκι» ήταν τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Οι ακρίτες νησιώτες έχουν αξιοπρέπεια. Δεν εξαγοράζονται. Δεν απεμπολούν τα σύνορα και τα δικαιώματά τους. Δεν δεσμεύονται από περίεργα μεταναστευτικά μνημόνια, χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση από τις τοπικές κοινωνίες. Μια πρόταση υλοποιείται εάν αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία. Δεν επιβάλλονται αυτά διά ροπάλων και αστυνομικών μέτρων. Αισθάνομαι ότι οι Βρυξέλλες -μπορεί να το αισθάνομαι και για την υπόλοιπη Ελλάδα- θέλουν να περικλείσουν το πρόβλημα στα νησιά τα παραμεθόρια, ώστε να μην το έχουν στον χώρο τους. Εμείς όμως ξέρουμε ότι το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι ένα ευρωπαϊκό, ένα παγκόσμιο θέμα. Άρα πρέπει να συμμετάσχουν όσοι συμμετέχουν στην Ευρώπη».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.