Τελευταία Νέα

Φιλοζωικό σωματείο: Πήγαν για καταγγελία κακοποίησης ζώου και τους έβαλαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση!

 «Η απάντηση σε μια προσπάθεια διάσωσης ενός κακοποιημένου ζώου ήταν η επιβολή προστίμων»
Το Φιλοζωικό σωματείο «Αίσωπος» της Καβάλας προχώρησε στη δημοσιοποίηση καταγγελίας περιστατικού στην περιοχή με πολίτες που κάλεσαν την Αστυνομία για να καταγγείλουν κακοποίηση ζώου και τελικά κατέληξαν να δεχθούν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του «Αισώπου», το Σάββατο τρεις πολίτες βρέθηκαν έξω από ακατοίκητο οικόπεδο όπου είχε εντοπιστεί κακοποίηση ζώου και κάλεσαν την Αστυνομία για να καταγγείλουν επώνυμα το περιστατικό, επικαλούμενοι το άρθρο του νόμου περί κακοποίησης ζώων.

Μετά από αναμονή περίπου μισής ώρας κατέφθασαν στο σημείο τρεις αστυνομικοί με περιπολικό. Έπειτα από μια μικρή αναφορά στο περιστατικό κακοποίησης του ζώου ξεκίνησαν τις προσωπικές ερωτήσεις στον καθένα για τους λόγους και τις αποδείξεις μετακίνησής τους στο συγκεκριμένο σημείο.

Αφού αιτιολογήθηκε από μεριά τους η παρουσία τους και ενώ αναφέρθηκαν στο άρθρο του νόμου περί κακοποίησης ζώων, επέμεναν στο ότι η παρουσία των πολιτών στο σημείο είναι αδικαιολόγητη και παράνομη και προέβησαν στην επιβολή προστίμων στους 2 από τους 3 πολίτες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον «Αίσωπο», καθ’ όλη τη διάρκεια οι αστυνομικοί μιλούσαν απαξιωτικά, δεν άκουγαν τους λόγους για τους οποίους βρέθηκαν οι πολίτες στο σημείο και με κάθε αντίλογο απειλούσαν με περαιτέρω επιβολή προστίμων και αυτόφωρο.

Όπως αναφέρει το φιλοζωικό σωματείο, την προηγούμενη ημέρα το Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας είχε πει σε σχετικό τηλεφώνημα σε έναν εκ των τριών πολιτών που προσπάθησε να καταγγείλει το περιστατικό, ότι δεν μπορεί να γίνει άμεση κινητοποίηση συναδέλφων για να παραβρεθούν στο σημείο που υπέδειξε.

«Δημοσιοποιούμε το περιστατικό γιατί η απάντηση σε μια προσπάθεια διάσωσης ενός κακοποιημένου ζώου ήταν η επιβολή προστίμων για παραβίαση υγειονομικών μέτρων», σχολιάζει μεταξύ άλλων ο «Αίσωπος».

Η καταγγελία του φιλοζωικού σωματείου Καβάλας «Αίσωπος»για το περιστατικό:

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 έπεσε στην αντίληψη ενός πολίτη που είχε μετακινηθεί νομίμως για προσωπικούς λόγους σε άλλη περιοχή από τη μόνιμη κατοικία του, κακοποίηση ζώου και κλάματα από κουτάβι σε τρέιλερ εντός ακατοίκητου οικοπέδου. Αμέσως ο πολίτης κάλεσε το Φιλοζωικό Σωματείο της πόλης και με παρότρυνσή τους, κάλεσε έπειτα το Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας για καταγγελία του περιστατικού. Η απάντηση που έλαβε είναι ότι δεν μπορεί να γίνει άμεση κινητοποίηση συναδέλφων για να παραβρεθούν στο μέρος και ο πολίτης αποχώρησε.

Το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 ο πολίτης με άλλους δυο φιλόζωους πολίτες, βρέθηκαν στο ίδιο μέρος με σκοπό την επώνυμη καταγγελία του περιστατικού και κλήση στο Αστυνομικό Τμήμα. Μετά από αναμονή περίπου μισής ώρας κατέφθασαν στο σημείο τρεις αστυνομικοί με περιπολικό. Έπειτα από μια μικρή αναφορά στο περιστατικό κακοποίησης του ζώου ξεκίνησαν τις προσωπικές ερωτήσεις στον καθένα για τους λόγους και τις αποδείξεις μετακίνησής τους στο συγκεκριμένο σημείο.

Αφού αιτιολογήθηκε από μεριά τους η παρουσία τους και ενώ αναφέρθηκαν στο άρθρο του νόμου περί κακοποίησης ζώων, επέμεναν στο ότι η παρουσία των πολιτών στο σημείο είναι αδικαιολόγητη και παράνομη και προέβησαν στην επιβολή προστίμων στους 2 από τους 3 πολίτες.

Αναφέρεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια οι αστυνομικοί μιλούσαν απαξιωτικά, δεν άκουγαν τους λόγους για τους οποίους βρέθηκαν οι πολίτες στο σημείο και με κάθε αντίλογο απειλούσαν με περαιτέρω επιβολή προστίμων και αυτόφωρο.

«Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί που παραβρέθηκαν είχαν ελάχιστη ενασχόληση για τον λόγο για τον οποίο κλήθηκαν. Θεωρούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές αποτρέπουν τους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε μέσο, να παρεμβαίνουν σε περιστατικά κακοποίησης ζώων. Δημοσιοποιούμε το περιστατικό γιατί η απάντηση σε μια προσπάθεια διάσωσης ενός κακοποιημένου ζώου ήταν η επιβολή προστίμων για παραβίαση υγειονομικών μέτρων», σχολιάζει ο «Αίσωπος».

Το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» αναφέρει ότι θα ζητήσει ακρόαση από τον διευθυντή της αστυνομίας για το περιστατικό και θα ζητήσει ευθύνες από τα όργανα που εκλήθησαν και δεν έπραξαν το καθήκον τους παρά μόνο απαράδεκτα έκοψαν κλήσεις για αδικαιολόγητη μετακίνηση στα άτομα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.