Τελευταία Νέα

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κ. Κεραμέως προσπαθεί να κρύψει το τεράστιο θέμα διαρροής δεδομένων προς την Cisco»

 Νέα επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Νίκη Κεραμέως και την κυβέρνηση, με αφορμή την σύμβαση του Υπουργείου Παιδείας με τη CISCO, εξαπολύουν με κοινή δήλωσή τους ο Τομεάρχης Παιδείας Νίκος Φίλης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μάριος Κάτσης.


Αναλυτικά:

«Η κ. Κεραμέως, αφού επί 1 χρόνοκρυβόταν από τον ελληνικό λαό και σύσσωμη την αντιπολίτευση, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις συμβάσεις της τηλεκπαίδευσης με την εταιρία Cisco, στο site του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς καν μια επίσημη ανακοίνωση.

Είναι ξεκάθαρα τα εξής:

Τελικά η «δωρεάν πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης» όπως διατείνονταν ψευδώς η Υπουργός, αποδείχτηκε ότι κόστισε πάνω από 2εκ € για ένα χρόνο.

Με καθυστέρηση 5 μηνών η κ. Κεραμέως υιοθέτησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, και ευτυχώς τα χρήματα αυτά προέρχονται από το ήδη συμβασιοποιημένο από το 2019«ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2» και δεν τα στερεί από τον ήδη μειωμένο προϋπολογισμό της Παιδείας.

Χωρίς κανένα σχέδιο, η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και ειδικά των ανηλίκων μαθητών.

Η κ. Κεραμέως, είναι απολύτως έκθετη πολιτικά, με τις συμβάσεις που έδωσε στη δημοσιότητα. Σημειώνουμε:

Ενώ έπρεπε εξ’αρχής να αξιοποιήσει το ΣΥΖΕΥΞΙΣ2 και με διαφάνεια να προχωρήσει θεσμικά τις διαγωνιστικές διαδικασίες για να προσελκύσει όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες ιδιωτικών παρόχων, επέλεξε τα adhoc ιδιωτικά συμφωνητικά με την εν λόγω εταιρία, αρχικά επικαλούμενη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση της πλατφόρμας, για να μεθοδεύσει την μετέπειτα απευθείας ανάθεση.

Στην αρχική σύμβαση δωρεάν παροχής, στην ενότητα 8, θέτει στην διάθεση της εν λόγω εταιρίας τα μεταδεδομένα 1.5 εκ. μαθητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών. Η κ. Κεραμέως, έχει αναγκαστεί μέχρι στιγμής να τροποποιήσει 4 φορές την αρχική σύμβαση, προσπαθώντας να «κρύψει» το τεράστιο θέμα διαρροής δεδομένων προς την εταιρία.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι καταστροφική. Με το πέρας της πανδημίας, καμία δημόσια υποδομή δεν θα μείνει ως κεκτημένο στην ελληνική κοινωνία και εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα πολιτών θα αποτελούν το «άυλο κεφάλαιο» της κερδοσκοπίας εταιριών με dealers τους Υπουργούς του κ. Μητσοτάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.