Τελευταία Νέα

Η ΕΚΤ επιτίθεται στα κρυπτονομίσματα, δεν έχουν αξία... αλλά η αποτίμηση τους έχει ξεπεράσει τα 2 τρισεκ. δολ

 Δεν είναι χρήματα… τονίζουν αλλεπάλληλες φορές οι κεντρικοί τραπεζίτες.

Η κόντρα των παραδοσιακών χρημάτων fiat και των κρυπτονομισμάτων συνεχίζεται.

Όταν οι παγκόσμιες ελίτ του κεντρικού σχεδιασμού συνεχίζουν να επικρίνουν τα κρυπτονομίσματα, κατηγορώντας ως τρομερά, απαίσια, επικίνδυνα (κλπ ...) κάτι συμβαίνει.

Ο Powell της Fed των ΗΠΑ θεωρεί τα κρυπτονομίσματα ότι είναι ένα κερδοσκοπικό πλεονέκτημα.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen τόνισε ότι τα κρυπτονομίσματα συνδέονται με «παράνομη χρηματοδότηση»

Η Lagarde της ΕΚΤ επίσης έχει επικρίνει τα κρυπτονομίσματα.

Isabel Schnabel: Το Bitcoin δεν πληροί τα κριτήρια του χρήματος

Η Isabel Schnabel, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ περιέγραψε το Bitcoin ως κερδοσκοπικό περιουσιακό στοιχείο που δεν πληροί τον ορισμό του χρήματος.

Σε συνέντευξη στο Der Spiegel, η Schnabel είπε ότι «κατά την άποψή μας, είναι λάθος να περιγράψουμε το Bitcoin ως νόμισμα, επειδή δεν πληροί τις βασικές ιδιότητες του χρήματος». Υποστήριξε ότι το Bitcoin είναι ένα «κερδοσκοπικό περιουσιακό στοιχείο χωρίς καμία αναγνωρίσιμη θεμελιώδη αξία».

Όταν ρωτήθηκε αν το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι εμπιστεύονται το Bitcoin θα μπορούσε να βλάψει νομίσματα όπως το ευρώ, η Schnabel είπε ότι ανησυχεί περισσότερο για το ότι «η εμπιστοσύνη στα κρυπτονομίσματα μπορεί να ξεθωριάσει γρήγορα»

Υποστήριξε ότι επειδή το Bitcoin «είναι ένα πολύ εύθραυστο σύστημα», αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Το ευρώ υποστηρίζεται από την ΕΚΤ, η οποία είναι πολύ αξιόπιστη. Και είναι νόμιμο χρήμα».

«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί να δεχτεί το ευρώ.

Το Bitcoin είναι ένα διαφορετικό θέμα.

Ωστόσο η αγορά των κρυπτονομισμάτων έφθασε να έχει 2 τρισεκατομμύρια δολάρια αξία ξεπέρασαν την Microsoft (1,93 τρισεκατομμύρια δολάρια) και ακριβώς κάτω από την Apple (2,23 τρισεκατομμύρια δολάρια)

Η επίθεση στο Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα

Για ορισμένους οι επιθέσεις κατά των κρυπτονομισμάτων είναι μια συντονισμένη κίνηση κατά της νέας τάσης από τις περισσότερες μεγάλες κυβερνήσεις, που με την σειρά τους σχεδιάζουν τα εθνικά ψηφιακά νομίσματα και τελικά ένα ψηφιακό παγκόσμιο νόμισμα που θα διαχειρίζεται το ΔΝΤ ή κάποια άλλη νομισματική κοινοπραξία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.