Τελευταία Νέα

Ολοκληρώθηκε το σκάνδαλο: Η Εθνική Ασφαλιστική και με τη βούλα στη CVC Capital

 Επίσημα και με τη σφραγίδα του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Tράπεζας Παύλου Μυλωνά μεταβιβάζεται μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της χώρας, η Εθνική Ασφαλιστική, στο αμερικανικό fund CVC Capital.


Προσπαθώντας να ρίξει την ευθύνη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού DG Comp, ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς είπε στη χθεσινή έκτακτη συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Tράπεζας ότι «η πώληση ήταν αναγκαία, καθώς η τράπεζα έχει δεσμευτεί έναντι της DG Comp από το 2015».

Αναφερόμενος στο plan B που εξέτασε όλα αυτά τα χρόνια η τράπεζα και ήθελε την εισαγωγή της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Χρηματιστήριο, τόνισε ότι η υλοποίησή του δεν θα είχε σίγουρα αποτελέσματα και ίσως να επέφερε δυσμενείς συνέπειες για την τράπεζα. 

Όσον αφορά τις πιέσεις που δέχτηκε η Εθνική από την DG Comp για να ολοκληρώσει το ντιλ χωρίς να δοθεί νέα παράταση, υποστήριξε ότι ο χρόνος είχε περιοριστεί και η Εθνική Τράπεζα ενδεχομένως να βρισκόταν αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο ένα κομμάτι της κρατικής στήριξης που δέχτηκε να θεωρηθεί παράνομο.Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα είναι «μπορεί ένα εθνικό περιουσιακό στοιχείο αξίας 1,2 δισ. ευρώ να πωλείται σχεδόν 260.000.000 και αυτά να δίνονται… δανεικά από τον ίδιο τον πωλητή;». 

Και όταν ο «αξιόπιστος» αγοραστής έχει έδρα σε συνεργείο αυτοκινήτων στα σχεδόν άγνωστα νησιά της Μάγχης για να μην έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις; Στην περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής γίνεται.

Οι καταγγελίες ξεπερνούν κάθε φαντασία

Όσα καταγγέλλουν άνθρωποι που παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία πώλησης και εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική ξεπερνούν κάθε φαντασία. Για το πόσο αναίτια ζημιώνεται η πολύπαθη Εθνική Τράπεζα και για μια διαδικασία που ολοκληρώθηκε άρον άρον μέσα στην πανδημία, χωρίς να υπάρχει τέτοια πίεση. Τέσσερα χρόνια περίμενε η Ε.Ε., τώρα δεν μπορούσε να περιμένει μερικούς μήνες ακόμη;


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.