Τελευταία Νέα

Τώρα τα δάνεια τα ονομάζουν και συμμετοχή σε πράσινη πρωτοβουλία

 Το είδαμε και αυτό. Τα δάνεια τώρα δηλώνονται σαν συμβολή στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης...


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα στην Αστυπάλαια. Μόλις επτά μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Volkswagen, και παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, παραδίδονται επισήμως σήμερα τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα δημόσιας χρήσης από την εταιρεία, καθώς και δώδεκα σταθμοί φόρτισης από την ΔΕΔΔΗΕ. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει επίσης την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-astypalea που θα επιτρέπει στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις του νησιού να λάβουν γενναίες επιδοτήσεις για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων. Η πρωτοβουλία αυτή είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους στρατηγικούς στόχους της Ελλάδας για πράσινη μετάβαση και ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ η αποτίμηση των πρώτων βημάτων του προγράμματος θα γίνει σήμερα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον CEO του ομίλου Volkswagen δρ. Herbert Diess. 

Η αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα επιδοτηθεί σε ποσοστό 40% και μέχρι του ποσού των 12.000 ευρώ, ποσό διπλάσιο από την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που εφαρμόζεται για ολόκληρη τη χώρα. Με επιπλέον 3.000 ευρώ θα επιδοτείται η απόσυρση συμβατικού αυτοκινήτου. Η αγορά ηλεκτρικού δικύκλου για τους κατοίκους της Αστυπάλαιας επιδοτείται με ποσοστό 20% και έως 1.600 ευρώ, με επιπλέον 800 ευρώ για την απόσυρση, και των ταξί με 4.500 ευρώ. Για τα ηλεκτρικά ποδήλατα η επιδότηση φτάνει στο 40% και μέχρι του ποσού των 800 ευρώ, ενώ στα 500 ευρώ ανέρχεται η επιδότηση για απόκτηση «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης.

 
Και είδαμε μέσα σε αυτά τραπεζική ανακοίνωση ότι στην Κρατική Δράση e-astypalea που παρέχει στους μόνιμους κατοίκους της Αστυπάλαιας επιδότηση έως 12.000 ευρώ για αγορά ηλεκτροκίνητου μεταφορικού μέσου συμμετέχει η Alpha Bank με το Καταναλωτικό Δάνειο Alpha Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτροκίνηση.


Συγκεκριμένα εκτός άλλων διαβάσαμε

Το δάνειο που ανήκει στην επιτυχημένη σειρά προϊόντων χρηματοδοτήσεων Alpha Πράσινες Λύσεις, προωθεί έμπρακτα την πράσινη ενέργεια και εμπλουτίστηκε για τις ανάγκες της Κρατικής Δράσης e-astypalea, αναφέρει η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: Με αυτό το καινοτόμο δανειακό προϊόν, η Alpha Bank συμβάλλει στην πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και του Volkswagen Group να καταστεί η Αστυπάλαια νησί-πρότυπο στον τομέα της πράσινης ενέργειας σε ολόκληρη τη Μεσόγειο με ουδέτερο κλιματικό αποτύπωμα. 

Με βαρύγδουπες δηλώσεις λοιπόν τώρα μαθαίνουμε ότι τα δάνεια της Alpha Bank είναι και συμμετοχή σε κρατική δράση. Έχοντας πουλήσει εκατοντάδες δάνεια του κοσμάκη στα funds έναντι πινακίου φακής τώρα πρωτοστατεί  κατά δήλωση της στην κρατική πρωτοβουλία για να 'βοηθήσει' την πράσινη ανάπτυξη. 

Και ο κοσμάκης θεατής στον Αρμαγεδώνα που έφτασε από την πρώτη Ιουνίου..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.