Τελευταία Νέα

Σε εξέλιξη κινητοποίηση στα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στα Προπύλαια κινητοποίηση σωματείων εκπαιδευτικών και άλλων κλάδων, ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά, με το οποίο πλήττεται το οκτάωρο και άλλα βασικά δικαιώματα.


Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Πολλά από τα σωματεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση στα Προπύλαια καταγγέλλουν παράλληλα τη στάση της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ να μεταθέσει την 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει για σήμερα για την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

«Το νομοσχέδιο - έκτρωμα να αποσυρθεί. Κάτω τα χέρια απ' το 8ωρο. Εργατικά Κέντρα - Ομοσπονδίες - Συνδικάτα», αναγράφεται στην πλάτη της κεντρικής εξέδρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων στα ΔΣ των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ κατήγγειλαν την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για εκφυλισμό, απεργοσπασία και ξεπούλημα των αγώνων των εργαζομένων με αφορμή την αναβολή της απεργία στις 3/6 και τη μετάθεσή της για τις 10/6. Παράλληλα, καλούνστα σημερινά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και στις άλλες πόλεις της χώρας.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «σε όσους απολογούνται τώρα για τη στάση τους λέγοντας ότι "δεν υπήρχε επιλογή" απαντάμε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Υπήρχε επιλογή. Η απεργία στις 3 Ιούνη έπρεπε να πραγματοποιηθεί και να κλιμακωθεί στις 10 Ιούνη μπροστά μάλιστα στην ενδεχόμενη κατάθεση του ν/σ στη Βουλή. Μπροστά στην ιστορική πρόκληση και το νέο αντεργατικό έκτρωμα απαιτείται ενιαίος αγώνας διάρκειας και έντασης! Ο λόγος πέφτει στους εργαζόμενους, στα πρωτοβάθμια σωματεία, στις Γενικές Συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα! Να πλημυρίσουμε τους δρόμους, να απαντήσουμε με αγωνιστικό πνεύμα ανάλογο των μέτρων που παίρνουν!».

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Καλούμε από σήμερα όλες τις ζωντανές δυνάμεις του κινήματος, τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που όλο αυτό το διάστημα με αποφάσεις των οργάνων τους και γενικών συνελεύσεων, βρίσκονται μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, να πάρουν την υπόθεση της απεργίας και της κλιμάκωσης των αγώνων, στα χέρια τους! Να προετοιμάζεται από σήμερα η απεργιακή κλιμάκωση για να μείνει αυτό το νομοσχέδιο στα χαρτιά!

Να μη χαθεί ούτε δευτερόλεπτο! Να πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης στους εργασιακούς χώρους σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, στους χώρους υγείας και εκπαίδευσης. Με συσκέψεις, με γενικές συνελεύσεις, με περιοδείες και εξορμήσεις!

Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος για το περιεχόμενο του αντεργατικού εκτρώματος! Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι εργοδοτικές ενώσεις, όσο φτιασίδωμα προσπαθεί να του ρίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, το νομοθετικό έκτρωμα δε διορθώνεται!

Να δυναμώσει ο απεργιακός αγώνας για:

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!

Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.