Τελευταία Νέα

Ζητάμε επενδυτές και μιλάμε για 70 δισ. πλιάτσικο στην Ελλάδα!!

 Η καταγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι επίσημη και ανοικτή. Η κυβέρνηση της Ελλάδας βάζει χέρι στα λεφτά των φορολογούμενων της Ευρώπης. 



Επειδή ορισμένοι ονειροπόλοι (ευτυχώς όχι πολλοί...) θεωρούν ότι η αξιοπιστία της Ελλάδας και των πολιτικών της, έχει ήδη αποκατασταθεί στα μάτια επενδυτών και κοινωνικών ομάδων (σε Ευρώπη και Βαλκάνια) τους προσγειώνω στην πραγματικότητα.

Προσγείωση όχι από ανώνυμη πληροφόρηση υπονομευτών του ελληνικού λαού..., αλλά με στοιχεία από την επίσημη καταγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας. 

Το κόμμα που διεκδικεί την κυβέρνηση του Ιουλίου 2023 καταγγέλλει επισήμως ότι στην Ελλάδα επιχειρείται πλιάτσικο σε 70 δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης. Λεφτά τα οποία χρεώνεται το ελληνικό δημόσιο, οι Έλληνες φορολογούμενοι και όλοι φορολογούμενοι της Ε.Ε.

Προς ορθή γνώση, κουτόφραγκων επενδυτών,  Αμερικάνων,  Ελληνοαμερικάνων,  ντόπιας επιχειρηματικής κοινότητας, επίδοξων μικρομεσαίων και νέων επιχειρηματιών, μεταφέρουμε το "κόλπο" του πλιάτσικου 70 δισ. στην Ελλάδα,  όπως το καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Πρώτον: Αποκλείεται το σύνολο της κοινωνίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Δεύτερον: Δίδονται χρήματα μόνο σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν ούτως ή άλλως πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό.

Τρίτον: Δεν υπάρχει διαφάνεια στον τρόπο χρηματοδότησης, αφού τα χαμηλότοκα δάνεια θα δίνονται με τα αποκλειστικά κριτήρια των τραπεζών και διαβλέπουν κίνδυνο τα χρήματα να πάνε σε "εκλεκτούς" της κυβέρνησης.

Αν νομίζετε ότι το σημείωμά μας, μέχρις εδώ, γράφτηκε με διάθεση συνηγορίας στην πληττόμενη κυβέρνηση..., από την αντιπολίτευση, κάνετε μέγα λάθος. 

Αντίθετα χαρακτηρίζουμε την αμυντική στάση της κυβέρνησης αδικαιολόγητα χαλαρή. 

Αδικαιολόγητα υπέρκομψα πολιτική, πράγμα που δεν θα συναντούσες σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή κυβέρνηση όταν την εκθέτει για λωποδυσία (πλιάτσικο) η εν δυνάμει (έτσι νομίζει μόνο η ίδια...) κυβέρνηση της αριστεράς, στις εκλογές του Ιουλίου 2023. 

Αδικαιολόγητα μη μάχιμη όσο χρειάζεται στην προάσπιση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και 650.000 παιδιών της, που έχουν υπεύθυνες και αξιοπρεπείς θέσεις εκτός Ελλάδας.

Φωτίσαμε το θέμα περισσότερο (από όσο όφειλε η κυβέρνησης να το πράξει), αναλογιζόμενοι πόσο καθυστερημένη και υποανάπτυκτη εμφανίζουν την Ελλάδα, οι ίδιοι οι πολιτικοί της, στην παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα!! 

Αναξιόπιστη και υποανάπτυκτη την Ελλάδα, στις κρίσιμες ώρες που περνάμε και θα περάσουμε, όταν οι πάντες (εντός και εκτός Ελλάδας) συμφωνούν πως αν δεν επενδύσουμε 40-50 δισ., τον χρόνο, στα επόμενα 5 χρόνια θα σβήσουμε οικονομικά και θα μείνουμε μόνο ως σουβλατζήδες της Ευρώπης και αχθοφόροι των Βαλκανίων. Αρχή θα γίνει από τη Βόρεια Ελλάδα που πωλείται ήδη με το κομμάτι... 

Αναλογιζόμαστε,  όλα αυτά, καθώς,  όχι μακριά στον χρόνο, αλλά μόνο 3-4 χρόνια πριν, παρακολουθούσαμε (ίσως και με ζήλια) τη στάση και τις θέσεις της αντιπολίτευσης (σε ίδιες με εμάς χώρες) όπως η Ιρλανδία,  η Πορτογαλία και η Κύπρος, τις μέρες της μάχης τους για την έξοδο από τα μνημόνια.

Την πολιτική συναίνεση στην Ιρλανδία όταν επέστρεφε τα δανεικά της στο ΔΝΤ, γιατί είχε να λαμβάνει κέρδη από την ανάπτυξη του 5-7% της ίδιας χρονιάς με την έξοδο από το μνημόνιο. 

Την πολιτική αρχοντιά και αξιοπρέπεια της αντιπολίτευσης στην Πορτογαλία κατά τη διαχείριση της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια με απανωτές επιτυχίες στη μείωση της ανεργίας και την κατάκτηση (με την αξία της),  του μεγαλύτερου πακέτου ιδιωτικών επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Τη σιωπηρή, σε όλη την Ευρώπη (παρά τα "αγκάθια" της Γερμανίας), αποδοχή της πολιτικής συνεννόησης στην Κύπρο για εντελώς αθόρυβη έξοδο από μνημόνιο και αυτόματη ένταξή της στις λίστες άντλησης εντυπωσιακών ξένων κεφαλαίων και επενδύσεων.

Πώς να ξεπεράσεις την πίκρα από τη δική μας αντίθεση. Πώς να ξεχάσεις την ελληνική μετανάστευση προς αναζήτηση εργασιακής αξιοπρέπειας και σεβασμού στην προσφορά σου, σε όποια χώρα επιλέξεις για να εγκαταλείψεις την Ελλάδα. 

Πώς να διαγράψεις δεκαετίες οικονομικού ρεπορτάζ, να κυνηγάς πρωτοβουλίες ανάπτυξης και να πέφτεις στον πολιτικό διωγμό της ιδιωτικής οικονομίας. Να αναζητάς μέλλον στην οικονομία αλλά να χάνεσαι στο σκοτάδι της πολιτικής αδιαφορίας των κομμάτων. Όλων των κομμάτων (όταν δεν έχουν εξουσία και κράτος). Να θεωρείς περίπου αυτονόητη τη σοβαρή επενδυτική υποστήριξη για την ανάκαμψη της χώρας σου και να διαπιστώνεις ότι πολιτικοί της αντιπολίτευσης επιλέγουν τακτικές που οδηγούν σε συντήρηση αναξιοπιστίας. 

ΠΗΓΗ capital.gr  



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.