Τελευταία Νέα

Πώς εξαφανίστηκαν τα 80 εκατ. ευρώ χρέη προς τη ΔΕΗ - Εσύ πλήρωσες τον λογαριασμό?

 Πέρασε στα ψιλά, αλλά όσο και να είναι έχει το ενδιαφέρον του. Ενας από τους μεγαλύτερους οφειλέτες της ΔΕΗ, η «Χαλυβουργία Ελλάδος», κατάφερε σχεδόν να μηδενίσει τα χρέη της προς την εταιρεία. 

\

Και μάλιστα με δικαστική απόφαση. Πάνω από 80 εκατ. ευρώ χρέη, δηλαδή, γράφτηκαν στο χιόνι, την ώρα που οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν σαν ταινία τρόμου το άνοιγμα των λογαριασμών ρεύματος. Και πληρώνουν, χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα να κάνουν κάτι.

Για την Ελληνική Χαλυβουργία τα πράγματα ήρθαν πιο βολικά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, τα χρέη της Χαλυβουργίας Ελλάδος προς τη ΔEΗ, ως τις 31/7/2021, ανέρχονταν σε 81.949.230 ευρώ. Το δικαστήριο επικύρωσε την ένδικη Συμφωνία Εξυγίανσης που υπέγραψε η Χαλυβουργία με τους πιστωτές της και στο πλαίσιο της «κουρεύτηκαν» κατά 87% οι οφειλές αυτές. «Κουρεύθηκαν» δηλαδή 71.295.830 ευρώ και τα υπόλοιπα η βιομηχανία θα τα καταβάλει στη ΔEΗ σε 36 τριμηνιαίες δόσεις. Άτοκες μάλιστα.

Μια… λεπτομέρεια. Η ΔEΗ ποτέ δεν είχε αποδεχθεί τη Συμφωνία Εξυγίανσης και ζητούσε τη ρύθμιση για την καταβολή όλων των οφειλομένων.

Τώρα στο ερώτημα,αν ο μικροεπιχειρηματίας που στενάζει μπορεί να ακολουθήσει κι αυτός τον δρόμο προς το ίδιο… «κουρείο», η απάντηση είναι προφανής. Ο δρόμος είναι ανοιχτός μόνο για λίγους και εκλεκτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.