Τελευταία Νέα

Έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ σε αιμοδότη που είχε βγει από το νοσοκομείο!

Ένα αδιανόητο περιστατικό καταγγέλει μέσω των social media ο γιατρός στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Πάνος Παπανικολάου.


Σύμφωνα με όσα αναφέρει στις αναρτήσεις του, αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» σταμάτησαν αιμοδότη που είχε μόλις βγει από το νοσοκομείο και του επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ, παρά το γεγονός ότι τους έδειξε το απαραίτητο SMS. Μάλιστα, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Παπανικολάου, ενώ είχε χανζαπλάστ στο σημείο της φλεβοκέντησης κι ενώ τους ζητούσε να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Αιμοδοσίας, οι αστυνομικοί δεν δέχτηκαν. Επιπλέον, αρνήθηκαν να σβήσουν το πρόστιμο ακόμα κι όταν το ίδιο το Τμήμα Αιμοδοσίας επικοινώνησε μαζί τους για να επιβεβαιώσει ότι ό εθελοντής έδωσε αίμα! 

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Εθελοντής αιμοδότης φορώντας την υπέροχη μασκούλα του (“δεν φιμωνόμαστε” κλπ) ήρθε στο νοσοκομείο συναισθανόμενος το καθήκον του στους πάσχοντες συνανθρώπους. Να δώσει αίμα. Γιατί είναι άνθρωπος. Και μετά για να γυρίσει σπίτι του πήρε προς κέντρο το τρόλεϋ της Νίκαιας, γιατί δεν έχει Άστον Μάρτιν κι εξοχικό στο Μπάντεν Μπάντεν.

Όμως έπεσε στην περίπτωση : οι παλληκαράδες ενός μηχανοκίνητου ένστολου τάγματος εφόδου Δ κάποιους άλλους είχαν βάλει στο μάτι που λίγο πριν είχαν κάνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το “Αλλοδαπών” της Πέτρου Ράλλη. Σταμάτησαν το τρόλεϋ, κατέβασαν κάτω όλους τους επιβάτες και άρχισαν τα γνωστά “υγειονομικά” : σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες, ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές κλπ.

Ο άνθρωπός μας ευγενικά εξήγησε πως μόλις είχε δώσει αίμα, έδειξε το σχετικό SMS, έδειξε την επίδεση και το σημάδι της πρόσφατης φλεβοκέντησης στο χέρι του, ζήτησε από τους παλληκαράδες να τηλεφωνήσουν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου για επιβεβαίωση κλπ. Μάταια όμως. Μετά τους σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, τις χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες και τις ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές του έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ.

Στον άνθρωπο, τον εθελοντή αιμοδότη που μετά την αιμοδοσία πήρε το τρόλεϋ γιατί εκτός από Άστον Μάρτιν που δεν έχει, δεν του περισσεύουν ούτε για ταξί. Μάλιστα ακολούθησε επικοινωνία των γιατρών της υπηρεσίας Αιμοδοσίας (μόλις ενημερώθηκαν από τον εθελοντή αιμοδότη) με τον αρμόδιο αστυνομικό διοικητή ο οποίος μουρμούριζε κάτι (ακατ)ανόητα σαν εκείνον τον παλιό τον Αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού κι αρνήθηκε φυσικά να αναιρέσει το πρόστιμο.

Έτσι με αυτά και με αυτά θα ξεμείνουμε τελείως και από εθελοντές αιμοδότες σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία έχουν κυριολεκτικά στραγγίξει από αίμα.

Από δω οι Άνθρωποι, από εκεί τα ανθρωποειδή.

Άβυσσος μας χωρίζει κύριε Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.»

https://twitter.com/PGPapanikolaou/status/1336964906948698115





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.