Τελευταία Νέα

Δημοσκόπηση Alco: Επιφυλακτικό με το εμβόλιο το 40% των Ελλήνων - Δυσαρέσκεια για τα μέτρα της κυβέρνησης

 Το 42% υποστήριξε ότι θα περιμένει πριν εμβολιαστεί με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open TV.

Ειδικότερα, στην ερώτηση για το εμβόλιο του κορονοϊού και πότε θα το έκαναν το 42% απάντησε ότι θα περιμένει πριν εμβολιαστεί, ενώ το 33% θα το έκανε αμέσως. Το 19% απάντησε πως δεν θα εμβολιαστεί, με το 6% να δηλώνει «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Για την ικανοποίησή τους από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 54% εκφράζει τη δυσαρέσκειά του τον μήνα Δεκέμβριο ξεπερνώντας εκείνους που υποστηρίζουν ότι είναι ικανοποιημένοι με τα μέτρα (40%).

Όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, αυξάνονται οι δυσαρεστημένοι με τα μέτρα της κυβέρνησης.

Σε ερώτηση για τους λόγους της μεγάλης έξαρσης της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία, η πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής (46%) απάντησε ότι ήταν καθυστερημένη η λήψη μέτρων. Το 31% απάντησε ότι οι πολίτες δεν τήρησαν τα μέτρα, το 18% έκανε λόγο για απουσία ελέγχων, το 4% δεν ξέρει/δεν απαντά και το 1% είπε ότι δεν κινητοποιήθηκαν οι ΟΤΑ.


Για τους ειδικούς επιστήμονες για τον κορωνοϊό, το 64% απάντησε ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους, το 24% ότι δεν την κάνουν καλά και το 12% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιμετώπιζε ο ΣΥΡΙΖΑ την πανδημία του κορωνοϊού, το 38% πιστευει ότι θα το έκανε χειρότερα από την κυβέρνηση, το 35% λέει ότι δεν θα είχε κάποια διαφορά, το 17% καλύτερα και το 10% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκέντρωσε το 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,6%, το ΚΙΝΑΛ 6,9%, το ΚΚΕ 5,6% και η Ελληνική Λύση 4,2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.