Τελευταία Νέα

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: «Ναυάγησε» η πώληση

Απερρίφθη ομόφωνα από τους πιστωτές η προσφορά της Pyletech Shipyards του ομίλου Θεόφιλου Πριόβολου για την απόκτηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ), ύψους 15.100.000 ευρώ.

 Μέγα φιάσκο...

Τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και η Τράπεζα Πειραιώς και οι εργαζόμενοι (ως πιστωτές) θεώρησαν την προσφορά χαμηλή, χωρίς να συγκινηθούν από τις απανωτές ανακοινώσεις του ομίλου Πριόβολου που υποσχόταν ότι αφού αγοράσει την ΕΝΑΕ θα προχωρήσει σε μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα.

Η άδοξη κατάληξη ενός ακόμα διαγωνισμού για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, παρά τους πρόωρους πανηγυρισμούς του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τα ραντεβού με δήθεν Αμερικανούς επενδυτές, δυσκολεύει τα περιθώρια κινήσεων της κυβέρνησης.

Η Ελλάδα έχει κληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει πίσω από τα χρεοκοπημένα και σχεδόν κλειστά ναυπηγεία περίπου 200.000.000 ευρώ ως «παράνομες κρατικές ενισχύσεις». Για να πάρει έστω μικρό τμήμα αυτού του ποσού, ώστε να σταματήσει και ο έλεγχος της Κομισιόν, η κυβέρνηση ζητούσε τίμημα κοντά στα 80.000.000 ευρώ για την ΕΝΑΕ και άλλα 50.000.000 ευρώ για γειτονικό οικόπεδο. Το οικόπεδο πωλείται σε ξεχωριστό διαγωνισμό από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), που θα κηρυχθεί σίγουρα άγονος.

Σημειώνεται πως ο ειδικός διαχειριστής των ναυπηγείων έχει ήδη πωλήσει ορισμένα περιουσιακά στοιχεία μέσω άλλων διαδικασιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.