Τελευταία Νέα

Παραίτηση δημοσιογράφου από το Βήμα: "Ασφυκτική πίεση Μαξίμου" καταγγέλλει η Δήμητρα Κρουστάλλη

  Την παραίτησή της υπέβαλε η διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής, Δήμητρα Κρουστάλλη, καταγγέλλοντας "ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου", όπως γράφει σε ανάρτησή της στο facebook. 


Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι οι πιέσεις ασκήθηκαν μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ.

Το δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής με τίτλο "Αδύναμος κρίκος ο ΕΟΔΥ", έκανε λόγο για κενά και ανακρίβειες στα στοιχεία που δίνονται για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και για δυσαρμονία στο περιβάλλον του πρωθυπουργού και εκφράζεται η ανησυχία ότι θα ξεφύγει η κατάσταση. Ανέφερε ότι υπάρχουν δύο "στρατόπεδα" στη μάχη κατά της πανδημίας, ενώ μιλούσε και για "δυσφορία" από την πλευρά Τσιόδρα και Χαρδαλιά λόγω των μόνιμων κενών και ανακριβειών που υπάρχουν -όπως υποστήριζε- στα στοιχεία. Μάλιστα, το δημοσίευμα ισχυριζόταν ότι υπάρχει μια εστία τριβής ανάμεσα στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, από τη μία πλευρά, και από την άλλη τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Το ρεπορτάζ είχε διαψευσθεί τόσο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, όσο και από τον ΕΟΔΥ, αλλά και από τον Νίκο Χαρδαλιά. Fake news το χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας: "Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων" είχε αναφέρει. "Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας" είχε χαρακτηρίσει τα δημοσιεύματα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. "Παντελώς άδικα και αβάσιμα" ήταν για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Η ανάρτηση της Δήμητρας Κρουστάλλη:

Την Δευτέρα αποχώρησα από το Βήμα και ομολογώ οτι αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Επειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοιού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση.

Στο Βήμα πέρασα 30 καταπληκτικά χρόνια, την περίοδο Λαμπράκη - Ψυχάρη, επί Ψυχάρη και τελευταία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η ξαφνική στροφή μου υπενθύμισε πόσο εύθραυστα είναι τα δεδομένα στη ζωή μας. Ομως, ο αγώνας που δώσαμε οι δημοσιογράφοι του Βήματος και των Νέων ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για να μείνουν ζωντανές και όρθιες οι δύο εφημερίδες, με βοηθά να τοποθετήσω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Οφείλω ειδική αναφορά στον Αντώνη Καρακούση, με τον οποίο περάσαμε μαζί και αυτή την τρικυμία. Ευχαριστώ ολόψυχα τους συναδέλφους στο Βήμα για τη συγκινητική τους υποστήριξη. Εύχομαι το Βήμα, τα Νέα και το Mega να έχουν πάντα τη θέση που τους αξίζει στην ενημέρωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.