Τελευταία Νέα

Μηταράκης: Του πέταξαν αυγά και πέτρες στην Ορεστιάδα

 Έντονα επεισόδια σημειώθηκαν κατά την διάρκεια επίσκεψης του Νότη Μηταράκη στην Ορεστιάδα, όταν πολίτες επιτέθηκαν στον υπουργό με αυγά.

Η επίσκεψη του Νότη Μηταράκη στην Ορεστιάδα συνοδεύτηκε από έντονα επεισόδια, διαδηλωτών που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ πέταξαν καφέδες, πέτρες και κροτίδες κατά του υπουργού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην περιοχή, ενώ συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Μαυρίδη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κατά της επέκτασης του ΚΥΤ στο Φυλάκιο.

Σύμφωνα με το evros-news.gr υποδέχτηκαν τον υπουργό με αποδοκιμασίες και φωνές, ενώ φώναζαν «όχι στη νέα δομή» και συνθήματα όπως «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», ενώ αρκετές ήταν οι φορές που ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.

Παράλληλα, εκτόξευσαν κατά την αποχώρηση του, αυγά, κροτίδες, καφέδες και πέτρες.



Σημειώνεται, πως σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου, θα δημιουργηθεί νέα δομή δίπλα στο υφιστάμενο ΚΥΤ, που θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. με συνολική δυναμικότητα 1.500 φιλοξενούμενους.

Ειδικότερα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης, περιλαμβανομένων των 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.

Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία.

Καταδίκη από την Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει έντονα το γεγονός και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει το εξής:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα έξω από το Δημαρχείο Ορεστιάδας ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης. Καμία ακραία συμπεριφορά δεν πρόκειται να ανακόψει τις διαρκείς προσπάθειες του Υπουργείου για διάλογο με τους πολίτες του Έβρου».

ΚΙΝΑΛ: Αποκαρδιωτικές οι εικόνες από τον Έβρο

Το Κίνημα Αλλαγής μέσω ανακοίνωσης καταδίκασε τα επεισόδια στην Ορεστιάδα, τονίζοντας ότι πρόκειται για «αποκαρδιωτικές εικόνες».

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρει τα εξής:

«Οι εικόνες που έρχονται από τον Έβρο είναι αποκαρδιωτικές.

Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου. Είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη της χώρας. Οι ακραίες φωνές πρέπει να απομονωθούν.

Η αντίθεση μας στην πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι δεδομένη και αταλάντευτη.

Η ανησυχία των κατοίκων και η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι κατανοητή. Ούτε ο αυταρχισμός, όμως, ούτε το “αποφασίζομεν και διατάζομεν” ταιριάζουν σε δημοκρατική χώρα.

Ο Έβρος δεν πρέπει να γίνει αποθήκη ψυχών και το Ανατολικό Αιγαίο πρέπει να πάψει να είναι αποθήκη ψυχών. Το κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2016 με την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να κλείσει. Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρουν τα κλειδιά του προσφυγικού από τον Ερντογάν.

Η κυβέρνηση οφείλει να δείξει την πυγμή της στα Ευρωπαϊκά όργανα για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο άσυλο και τη μετανάστευση που να μη λειτουργεί σε βάρος της χώρας και των προσφύγων.

Η συστράτευση για τον αναλογικό επιμερισμό των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη είναι μονόδρομος για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάψει να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.