Τελευταία Νέα

Μέσα από τοίχους θα μπορούν να βλέπουν οι Αμερικανοί στρατιώτες

Ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει γυαλιά που θα επιτρέπουν στους στρατιώτες να βλέπουν μέσα από τοίχους αλλά και να «χαρτογραφούν και να εντοπίζουν δομές και κρυφά δωμάτια», σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.Με τη βοήθεια της νέας αυτής τεχνολογίας, οι στρατιώτες θα μπορούν να εντοπίζουν κρυφά δωμάτια, περάσματα, εσοχές, κλπ.» ακόμη και στο σκοτάδι. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύστημα mixed reality (εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας) το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Visual Augmentation System» (IVAS). 

Καθώς τα γυαλιά χρησιμοποιούν την ζωντανή ροή από πανκατευθυντικές κάμερες οι οποίες είναι τοποθετημένες στο εξωτερικό των τεθωρακισμένων οχημάτων, επιτρέπουν σε μια ομάδα έξι στρατιωτών που βρίσκονται μέσα σε ένα όχημα πεζικού να «βλέπει» μέσα από τα τοιχώματα του οχήματος.

Το σύστημα λειτουργεί σαν ένα επιπλέον βοήθημα στόχευσης, ενσωματώνει λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και μετάφρασης από διάφορες γλώσσες στα Αγγλικά, και δίνει την δυνατότητα αποστολής ψηφιακών πληροφοριών. Οι στρατιώτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το σύστημα IVAS για να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάμερες microdrone που πετούν πάνω από ένα πεδίο μάχης.

Ο αμερικανικός στρατός είχε ζητήσει αρχικά 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει 40.000 σετ γυαλιών με τα οποία θα εξόπλιζε όλους τους στρατιώτες πρώτης γραμμής, ωστόσο το Κογκρέσο μείωσε φέτος τον απαιτούμενο προϋπολογισμό κατά 20%.

Για το πρότζεκτ συνεργάζονται οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, η Διοίκηση Ανάπτυξης Ικανότητας Μάχης, το Διευθυντήριο Νυχτερινής Όρασης και Ηλεκτρονικών Αισθητήρων και η Διοίκηση Ελέγχου, Επικοινωνιών, Υπολογιστών, Κυβερνοχώρου, Πληροφοριών, Παρατήρησης και Αναγνώρισης (C5ISR).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.