Τελευταία Νέα

Για σωρεία απευθείας αδιαφανών αναθέσεων καταγγέλλει τη Νικολάου ο ΣΥΡΙΖΑ - Ζητάει παρέμβαση πρωθυπουργού

«Έχουν περάσει 24 ώρες και κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει πει κουβέντα»


Να πάρει «ξεκάθαρη θέση» για το «αν επικροτεί η αποδοκιμάζει το πλιάτσικο της κ. Νικολάου», καλεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια της χθεσινής παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής ο κ. Τσίπρας «κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για το όργιο απευθείας αναθέσεων της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Νικολάου», όμως «οι παριστάμενοι υπουργοί επέλεξαν όχι μόνο να μην υπερασπιστούν την κ. Νικολάου αλλά να μην απαντήσουν καν για το πλιάτσικο». Όπως αναφέρει, «έχουν περάσει 24 ώρες και κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει πει κουβέντα» και προσθέτει ότι «περιμένουμε λοιπόν από τον κ. Μητσοτάκη να πάρει ξεκάθαρη θέση».

 «Τι είπε ο Τσίπρας

Στη Σοφία Νικολάου επιτέθηκε χτες από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων:

«Η κ. Νικολάου, λοιπόν, έχει προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα με σωρεία απευθείας αναθέσεων σε εταιρείες οι οποίες είτε ιδρύθηκαν αιφνιδίως την τελευταία στιγμή, είτε δεν είχαν καμία σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Έδωσε 500.000 ευρώ για υπηρεσίες καθαρισμού με ανάθεση σε εταιρεία η οποία διαχρονικά ασχολείται με τη διοργάνωση συνεδρίων, αλλά όλως τυχαίως μια μόλις μέρα πριν από την ανάθεση καταχωρήθηκε η ενασχόλησή της στο ΓΕΜΗ. Καταχωρήθηκε μια μόλις μέρα πριν η ενασχόλησή της με τον τομέα της απολύμανσης.»

Η αναφορά του κ . Τσίπρα κατέληξε ως εξής:

«Θα βάλετε φρένο σε αυτήν την κυρία; Έχετε φάει και τα πόμολα πια! Δεν είναι κατάσταση αυτή!»

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον κ. Μητσοτάκη αν «επικροτεί ή αποδοκιμάζει το πλιάτσικο της κ. Νικολάου με:

– την απευθείας ανάθεση 500.000 ευρώ για υπηρεσίες καθαρισμού σε εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων;

– την απευθείας ανάθεση 232.000 ευρώ για αγορά μέσων ατομικής προστασίας σε εταιρεία που συστήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020 για να καταθέσει προσφορά μια ημέρα μετά, στις 30 Μαρτίου 2020;

– την απευθείας ανάθεση 300.000 ευρώ για αγορά μέσων ατομικής προστασίας και για κάλυψη αναγκών των καταστημάτων κράτησης της χώρας σε εταιρεία εμπορίου τροφίμων και ποτών;

– την απευθείας ανάθεση 47.000 ευρώ για προμήθεια υγειονομικού υλικού για την κάλυψη αναγκών όλων των καταστημάτων κράτησης σε εταιρεία κατασκευής αμορτισέρ αυτοκινήτων;

– την απευθείας ανάθεση 229.000 ευρώ για προμήθεια μασκών σε εταιρεία εμπορίου εποχιακών ειδών διακόσμησης σπιτιού και καρναβαλικών στολών;

– την απευθείας ανάθεση 147.000 ευρώ για προμήθεια γαντιών νιτριλίου για τις ανάγκες των καταστημάτων κράτησης, με τιμή μονάδας 17,5 ευρώ, την ίδια περίοδο που άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προμηθεύονταν το ίδιο ακριβώς προϊόν με 8,85 ευρώ;».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.