Τελευταία Νέα

Προς αναγνώριση του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ από Μόσχα

Με κίνηση-ματ, η Ρωσία ετοιμάζει το απόλυτο golpo grosso σε Ουκρανία και Δύση, καθώς βρισκόμαστε μία ανάσα από την αναγνώριση των ρωσόφωνων περιοχών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ!



Η Επιτροπή της Κρατικής Δούμας υποστηρίζει τις περαιτέρω ενέργειες σε ένα σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με έκκληση προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την ανάγκη αναγνώρισης του DPR και του LPR.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin ανέφερε προηγουμένως ότι η πρώτη επιλογή προβλέπει την άμεση εξέταση του σχεδίου ψηφίσματος από τους βουλευτές και η δεύτερη – την αποστολή του πρώτα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και σε άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Έτσι, στάλθηκαν στο Συμβούλιο της Κρατικής Δούμας δύο προσχέδια ψηφίσματος για την αναγνώριση του DPR και του LPR, που προορίζονταν για τον Πρόεδρο και το Υπουργείο Εξωτερικών, αντίστοιχα.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του WarGonzo, Semyon Pegov, δημοσίευσε στο κανάλι του στο Telegram ένα από τα δύο προσχέδια ψηφισμάτων που ετοίμασαν οι βουλευτές από την Ενωμένη Ρωσία.

«Η Ρωσία επιφυλάσσεται της ετοιμότητάς της και για τα δύο σενάρια, αναγνώριση / μη αναγνώριση των περιοχών. Η συζήτηση θα εξεταστεί στην αυριανή συνεδρίαση της ολομέλειας».

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ κήρυξαν την ανεξαρτησία τους την άνοιξη του 2014, μετά από πραξικόπημα στο Κίεβο. Έκτοτε, οι ουκρανικές αρχές διεξάγουν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον τους, τα θύματα της οποίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ, ήταν περίπου 13.000 άτομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.