Τελευταία Νέα

Θύελλα για την οδηγία Μενδώνη να ανασταλούν πολιτιστικές εκδηλώσεις με ρωσικούς οργανισμούς

 Μια ακόμη μία «κίνηση, στο βηματισμό της αντιρωσικής πολιτικής της Δύσης», κάνει λόγο η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα αναφορικά με την ανάρτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, με την οποία ανακοίνωσε την ακύρωση κάθε συνεργασίας, προγραμματισμού ή συζήτησης εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.



Αξίζει δε να σημειωθεί ότι με την απόφασή της, η Λ. Μενδώνη, ακύρωσε ακόμη και τη μετάδοση της παράστασης, την προσεχή Κυριακή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, «Η Λίμνη των Κύκνων».

Η εν λόγω σκοταδιστική απόφαση η οποία εφαρμόζεται, σύμφωνα με το υπουργείο στα πλαίσια των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, προκάλεσε την οργή των πολιτών οι οποίοι με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζουν δεικτικά ότι το ΥΠΠΟ θα απαγορεύσει ακόμη και τον Ντοστογιέφσκι.

Οι αντιδράσεις

Το σημείο αυτό της ανακοίνωσης προκάλεσε αντιδράσεις που εκφράστηκαν με έντονο τρόπο στα κοινωνικά δίκτυα.

Μερικές από τις αναρτήσεις σε Facebook και Twitter έγραφαν ενδεικτικά:

«Μήπως έχουμε ξεφύγει κάπου; είναι άλλο οι κυρώσεις που αποσκοπούν να πιέσουν την ηγεσία και την οικονομική ελίτ μιας χώρας και άλλο να ακυρώνουμε πολιτιστικά δρώμενα που είναι η παρηγοριά κάθε λαού».

«Δεν φταίνε οι φορείς του πολιτισμού της Ρωσίας για τις πολεμικές συρράξεις που αποφασίζει η κυβέρνηση τους».

«Τσαϊκόφσκι επιτρέπεται να ακούμε ή απαγορεύεται κι αυτό»;

«Τι γελοιότητες είναι αυτές; Με αυτό το τρόπο προσπαθείτε να φέρετε ειρήνη. Τι φταίει η τέχνη και πολιτισμός;»

«Μήπως και τα φροντιστήρια να σταματήσουν να διδάσκουν ρώσικα»;

«Μόλις ξεκινήσει η καυση βιβλίων πείτε μας».

«Αυτή η ντροπιαστική απόφαση για απαγόρευση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, η ενοχοποίηση της τέχνης, του πολιτισμού, του πνεύματος, είναι απαράδεκτη. Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος/πολίτης που πιστεύει στη δημοκρατία και την ελευθερία και να συμφωνεί με αυτή τη ντροπιαστική απόφαση».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.